Dutch

  10 podcasts voor en door ondernemers

  Gepubliceerd op 6/1/2021

  Top 10 podcasts over ondernemen

  Het valt niet te ontkennen: ondernemers hebben het druk. Naast het uitdenken van businessplan, product of marketing is er vaak nog een job, studie of andere bezigheid. Full time plus full time, er schiet weinig tijd over om af en toe nog eens een boek open te slaan of webinar mee te volgen. 

  Podcasts zijn het ideale antwoord op het ‘geen tijd’ - excuus: je kan ze beluisteren, consumeren of inhaleren wanneer je je handen niet vrij hebt. Onderweg, tijdens het koken of poetsen, of gewoon in de zetel. Wijze woorden in je oren zijn altijd goed om er ook maar één tip uit te halen die je zelf kan gebruiken. Ook wij zijn fervente luisteraars, we leren nog elke dag bij.

  1. In de lift

  In de lift is een herkenbare podcast voor de millenials onder ons. Elke aflevering beluister je een interview met een Gen Y-er die het durfde om te ondernemen. Je hoort de passie en de goesting waarmee ze ondernemen, maar ook de struggles en de valkuilen. Je haalt er bruikbare tips uit en kan leren van successen en fouten van mede-ondernemers.

  2. Wat zij wil

  Wat zij wil is een inspirerende podcast door een geweldige ondernemer: Hanan Challouki. Challouki, zelf een creatieve ondernemer interviewt elke week iemand met een groeiende onderneming. We kunnen luisteren naar een persoonlijk verhaal met vallen en opstaan. Boeiend, emotioneel én leerrijk.

  3. Doeners en Durvers

  Een Podcast die Belgische ondernemers volgt naar het buitenland. België bleek te klein en ze namen hun creatieve idee over de grens. Je moet maar durven. Ondertussen is er een tweede seizoen over Belgen met een niet-alledaagse job. Hoe zij het aanpakken, kan je uitgebreid in deze podcast beluisteren.

  4. Werk & Leven

  Twee woorden die een gezonde balans verdienen. Zowel voor het ondernemen als voor persoonlijke ontwikkeling is dit een belangrijke podcast. Er worden thema’s aangehaald als racisme en zelfvertrouwen. Ongetwijfeld een podcast die je op alle vlakken vooruit helpt. Want een gezonde geest, betekent een gezonde zaak.

  5. 50 koffies

  Aan het woord zijn imposante ondernemers die al enkele jaren in het vak zitten. Ze geven hun ervaren mening over verschillende thema’s die als ondernemer interessant zijn. Neem een head start en luister alvast naar een podcast over de toekomst door inspirerende mensen die al enkele jaren in het vak zitten. Armer zal je er alvast niet door worden. En pak er gerust een koffie bij.

  6. De marketing club

  Wie start-up zegt, zegt marketing. Je kan er niet onder uit wanneer je bij het grote publiek bekend wil worden. Deze podcast geeft een mix van cases, interviews, grote vraagstukken en best practices. Een boeiend luisterspel van topmarketeer Sam Conings en gasten, interessant voor élke ondernemer.

  7. Bert's podcast

  Bert is een vaste waarde in het vak maar gaat vernieuwing niet uit de weg. Af en toe in het Engels maar voornamelijk in het Nederlands, gaat hij de dialoog aan met ondernemers in allerlei branches. Ze spreken over hoe het is om te ondernemen en constant opnieuw het warm water uit te vinden. Of over hoe je eigenlijk helemaal niet altijd het warm water opnieuw moét uitvinden. Jaarlijks vinden ook de Bertjes plaats: een award show die innovatieve ondernemers in de kijker zet en een duwtje in de rug geeft.

  8. Groeivoer voor ondernemers

  Nederlands gesproken, maar niet Belgisch. Een podcast met duidelijke vragen, duidelijke titels en nog duidelijkere antwoorden. Ze gaan dieper in op termen die je als ondernemer moet kennen: KPI’s, leiderschap en klantgerichtheid zijn er enkele. Misschien is het beter een notitieboekje bij de hand te hebben om de overvloed aan informatie juist te kunnen opnemen. 

  Ondernemen in het buitenland

  Voor wie ook Engels geen probleem is, geven we nog een paar interessante podcasts mee van over de grens. Minstens even relevant en vol interessante tips die durvende overnemers eventueel ook wereldwijd laten gaan: 

  9. The Pitch

  Ondernemen doe je vaak niet alleen. Financiële hulp onder de vorm van investeerders is geen uitzondering bij start-ups die willen groeien. In The Pitch luister je onbeschaamd mee met de pitches die ondernemers geven aan investeerders, in de hoop ze te overtuigen om mee in hun avontuur te stappen. Ideaal om te leren hoe het moet of hoe het eigenlijk niet moet.

  10. Harvard Business Review Ideacast

  Why think small? Professoren van Harvard zetten de meest bekende en succesvolle businessmodellen uiteen, van Amazon tot Google. Dit zorgt voor waardevolle tips waar je als kleine ondernemer zeker uit kan leren. Het werkt voor Jeff en Larry, dus waarom zou het niet voor jou werken? Opgelet: Rome was ook niet op één dag gebouwd.

  Jong of oud, start-up of scale-up, persoonlijk of zakelijk… Iedereen kan iets halen uit deze podcasts. Ook wij luisteren nog dagelijks in de hoop van een beter ondernemer te worden. Zit je nog met vragen of heb je een bedenking die niet vernoemt wordt in deze afleveringen? Neem gerust contact met ons op, digitaal groeien en ondernemen doen we niet alleen.