Marketingtools verbinden voor beter inzicht in je klanten en je bedrijf

Gepubliceerd op 11/2/2021

Verschillende tools verbinden

Maakt jouw bedrijf gebruik van verschillende applicaties en tools? Dan moeten we je niet vertellen dat het een hele uitdaging betekent om het overzicht te behouden over je data. Je gegevens zitten vaak verspreid over verschillende applicaties heen. Dat zorgt er op zijn beurt voor dat je data moeilijker kunt interpreteren, waardoor je kansen mist om betere inzichten te krijgen in je klanten en je eigen organisatie. De oplossing? Integraties en slimme koppelingen. Slimme bedrijven verbinden hun marketingtools en -platformen met elkaar om zo hun customer flows en bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Een slimme marketingstack bouwen? Gebruik de juiste tools

Marketingtools vormen het wapenarsenaal bij uitstek van elke marketeer: ze vergroten je bereik en merkbekendheid én genereren inbound leads. Diensten als Mailchimp, Google Analytics en Semrush voegen enorme meerwaarde toe aan je sociale media, content, CRM en algemeen databeheer. Ook tools die erop gericht zijn om je bedrijfsprocessen te verbeteren en te automatiseren, zorgen onbetwist op dagelijkse basis voor meerwaarde. Maar hoe kies je nu de marketingtool die het best past bij jouw bedrijf? In het huidige marketinglandschap zijn er meer dan 8000 bedrijven die oplossingen allerhande bieden om in te zetten in je digitale strategie. Je kiest dus maar beter de tools uit die echt een meerwaarde bieden aan jouw onderneming en die je medewerkers tijd besparen.

Ook voor groeigerichte start-ups is het gebruik van externe applicaties onmisbaar. Bij Experience lab is onze filosofie duidelijk: maximale impact binnen het beschikbare budget. Daarom maken we gebruik van verschillende tools en ontwikkelen we ook zelf applicaties die ons werk en dat van onze klanten makkelijker maken.

Marketingtools vormen het wapenarsenaal bij uitstek van elke marketeer: ze vergroten je bereik en merkbekendheid én genereren inbound leads.

Marketingtools kiezen: communicatie als belangrijkste criterium

Waar we bij Experience Lab vooral naar kijken bij de keuze voor een bepaalde tool? Z’n mogelijkheid tot communicatie met andere software. Dat gebeurt bij voorkeur via een API. Die kun je beschouwen als een virtuele aansluitingspoort of connector die het makkelijk maakt om op software in te haken en het programma in kwestie te verbinden met andere platformen - bijvoorbeeld voor gegevensuitwisseling.

Verbinden met API's

Je marketingtools verbinden dankzij API’s

Met de hierboven vernoemde API’s zijn de mogelijkheden eindeloos. Je zet eenvoudig een sterke stack tools neer. Zo kunnen al je platformen samenwerken om jouw data op een slimme manier in te zetten.

Veel applicaties stellen zelf een API ter beschikking die ervoor zorgt dat hun tool kan communiceren met externe software. Als er nog geen integratie bestaat tussen twee verschillende tools, kan die hoogstwaarschijnlijk wel opgezet worden. Gebruikt jouw bedrijf verschillende tools die je met elkaar wil verbinden? Wij checken graag samen met jou de mogelijkheden om een sterke marketingstack te realiseren!

Integreren kun je leren

Wil je het onderste uit de kan halen van je technologische oplossingen? Dan is het cruciaal om al je software harmonieus te doen samenwerken. Een integratie zorgt er voor dat je verschillende tools met elkaar kan verbinden tot een slimme technology stack (In mensentaal: de volledige verzameling aan software en applicaties binnen je organisatie.) Zo automatiseer je processen waar mogelijk. Daarnaast kun je ook dataflows gaan verbinden.

Wij hebben bijvoorbeeld een gratis integratie ontwikkeld die onze facturatieflow automatiseert. De integratie verbindt ons Float-account - waar we onze gepresteerde werktijd aan elk project registreren - met Google Data Studio. Zo bouwen we eenvoudig interactieve dashboards. Dat geeft ons ook de mogelijkheid om transparant te zijn tegenover onze klanten. Gepresteerde werkuren zijn gewoon zichtbaar, waardoor de huidige stand van zaken van alle facturatie  in één oogopslag duidelijk wordt.

Daarnaast vloeit er ook timelogging-data naar Teamleader om automatisch facturen te genereren en uit te sturen. Dat maakt onze facturatieflow snel, efficiënt en eenvoudig.

Wil je meer weten? Ontdek het praktische resultaat van integraties voor je bedrijf.

Wil jij ook jouw flows automatiseren en je bestaande tools met elkaar verbinden? Neem dan contact op. De investering van het opzetten van een slimme marketingstack betaalt zich dubbel en dik terug. Voor meer informatie over integraties kun je altijd vrijblijvend een videomeeting inplannen.