Automatisatie op maat van Louisianna met een Shopify-app

Een Shopify-app ontwikkeld door Experience Lab bespaart de zussen van cateringbedrijf Louisianna ettelijke uren per week aan manueel werk.

Waarvoor staat Louisianna?

Louisianna is een jong cateringbedrijf, geleid door twee enthousiaste zussen. Ze komen zelf uit een groot, warm nest en leerden zo van kleins af aan dat er veel tijd kruipt in de dagelijkse bereiding van een voedzame maaltijd voor het hele gezin. Met Louisianna willen ze een oplossing bieden: heerlijk schotels gemaakt om te delen. Voor 2, 4 of 6 personen. Vers bereid, vanuit een tweewekelijks vernieuwd menu. Online te bestellen of in de fysieke winkel in Gent af te halen.

Anna en Louise namen een vliegende start en krijgen anno 2020 tientallen bestellingen per dag binnen op hun Shopify-webshop. Geen tijd meer dus voor onnodige administratieve taken.

Kleine automatisatie, veel impact

Waar vroeger eerst elke bestelling handmatig moest open geklikt worden om de gerechten te tellen en op te schrijven, en vervolgens een lijstje door te geven aan de keuken, kan Louisianna nu in één klik het besteloverzicht voor één bepaalde dag raadplegen. Daarnaast was ‘t een logische volgende stap om ook etiketten automatisch te laten genereren vanuit Shopify.

Op deze manier worden manuele fouten vermeden en kan Anna ettelijke uren per week in haar winkel investeren in plaats van aan administratieve rompslomp.

Waar vroeger in Shopify eerst elke bestelling handmatig moest open geklikt worden, kan Louisianna nu in één klik het besteloverzicht voor een bepaalde dag raadplegen, en etiketten afdrukken.

Hoe werkt het technisch?

We ontwikkelden een custom Shopify-app om de automatisatie op maat van Louisianna te kunnen bouwen. De app integreert naadloos in de Shopify-beleving en communiceert met de API (application programming interface) van Shopify. Op die manier kan het systeem de nodige data ophalen, manipuleren en structureren. Een eenvoudige PDF-module voegt de nodige functionaliteit toe om de data in de juiste lay-out te exporteren voor print. Ideaal om het overzicht te bewaren in de keuken of om tijdens de lever-ronde op het dashboard te leggen.

Er bestaan al heel wat apps in de Shopify-app store die het platform van extra functionaliteit voorzien, maar het is vaak moeilijk om het bos door de bomen te zien. Daarnaast ben je snel honderden euro’s per maand aan licentiekosten kwijt. Hoe meer bestellingen, hoe duurder deze commerciële closed-source uitbreidingen op het populaire proprietary e-commerce SaaS-platform uitdraaien.

De long term solution die deze custom Shopify app biedt, bespaart Louisianna veel tijd en moeite. En zo is deze éénmalige investering wel erg snel terugverdiend.