Native mobile apps

Experience Lab gaat verder dan native mobiele apps, dankzij cross-platform ontwikkeling.

Verder denken dan native mobile apps

Native mobiele applicaties worden gebouwd in de specifieke ontwikkelingsomgeving en voor het besturingssysteem van een bepaalde smartphone. Zo coderen Android-ontwikkelaars typisch in Java, terwijl iOS-apps worden opgemaakt in Objective-C of Swift. Dat zorgt voor een snelle app die is toegespitst op de telefoon in kwestie.

Toch zijn er ook nadelen aan native ontwikkeling. Het prijskaartje van een native app kan snel oplopen. Een app die zowel op Android als op iOS moet draaien, vereist ook verschillende codebases voor beide platformen. Dat vraagt om dubbel werk, waardoor twee teams gelijktijdig aan de slag moeten voor dezelfde applicatie.

Gelukkig is er een oplossing: cross-platform frameworks die ervoor zorgen dat je met één enkele codebase apps kan produceren die overal vlotjes draaien: zowel op Android-smartphones als op iPhones.

Ontwikkel apps voor elk platform, dankzij cross-platform development

Een cross-platform framework is een overkoepelende laag bovenop je codebase. Die zorgt ervoor dat één enkele codebase ondersteund wordt door meerdere mobiele platformen. Zo volstaat het dat één team aan je app werkt.

Cross-platform ontwikkeling vraagt om enkele bijkomende handigheidjes. Sommige mobiele telefoons zitten hardwarematig nogal nukkig in elkaar; zo verwachten ze bijvoorbeeld specifieke instructies voor hun ingebouwde camera, microfoon of gps-chip. Dat probleem overbruggen we eenvoudig door enkele nauwkeurig afgebakende modules toch native te ontwikkelen. Die hybride aanpak combineert dus cross-platform ontwikkeling en native modules.

Het resultaat? Een fantastische app die soepel draait op elke smartphone, en dat voor een beperkt budget.


Bij Experience Lab helpen we je met het cross-platform development van mobiele applicaties in frameworks als React Native, Flutter en NativeScript.