Wat is TalentLMS?

TalentLMS is een cloud-hosted learning management system (LMS) waar je online seminars, cursussen en andere trainingsprogramma's kan creëren.

In TalentLMS kan je onboarding, management en leiderschapstrainingen geven aan je eigen werknemers, trainingen aan partners of klanten of verkoop je jouw cursussen online aan partners, klanten en studenten.

Het is zowel geschikt voor kleine als grote bedrijven die hun werknemers continu willen bijscholen om hun loopbaanontwikkeling te versterken.

Features

Makkelijke set-up

Je bespaart tijd want cursussen worden automatisch toegewezen aan de juiste kandidaten. Je kan automatische berichten instellen zodat iedereen up-to-date blijft en testen worden automatisch gescoord.

Personaliseerbaar

Je kan je eigen domein, thema en logo toevoegen en de branding overeen laten komen op web en mobiel.

Leer waar en wanneer je wil

Met TalentLMS kan je leren waar je wil, op je eigen ritme, zowel vanop mobiel als laptop. Er is een mobiele app voor Android en IOS, zodat gebruikers ook offline kunnen leren.

Gebruiksvriendelijk

Je kan handig en snel samenwerken met andere lesgevers, cursussen updaten en cursussen toewijzen aan meerdere kandidaten.

Gamification

Hiermee verhoog je het engagement zodat de deelnemers de leerstof beter onthouden.

Lage kosten

Geen kosten voor cursusontwikkeling, lesgevers of klaslokalen.

Makkelijk verbindbaar

Je krijgt toegang tot verschillende personaliseerbare tools voor het maken van cursussen. Deze tools zijn makkelijk verbindbaar met andere apps.

Verkoop je cursussen online.

Je kan niet enkel cursussen maken voor je eigen medewerkers, partners of klanten, maar ze ook online verkopen aan derden.

Snelle customer support

Gemiddeld krijg je een antwoord binnen de 2 uur.

Goed beveiligd

SSL zorgt voor een goede beveiliging van je gegevens.

TalentLibraryTM

Maak gebruik van TalentLibraryTM - een groeiende verzameling kant-en-klare cursussen die de soft skills van je teams aanscherpen.

Het verschil tussen groepen en branches:

Bij TalentLMS kan je jouw cursussen op twee manieren groeperen, via groepen en via branches.

  • Groepen: In groepen kan je verschillende leerlingen toewijzen aan een reeks cursussen. Je bespaart tijd want je kan acties in bulk uitvoeren zoals meerdere werknemers tegelijkertijd in- of uitschrijven uit cursussen.

Als je een bijvoorbeeld een aparte groep hebt voor een marketingafdeling en voor een salesafdeling, kan je alle marketing-gerelateerde cursussen toewijzen aan de groep marketing en alle sales-gerelateerde cursussen aan de groep sales.

  • Branches: Met branches breng je gebruikers samen in volledig gescheiden trainingsomgevingen. Je organiseert je jouw portaal in subportalen (bv. bedrijfsafdelingen) met hun eigen administratie en branding, en hun eigen sets van regels, gebruikers en cursussen. Je kan specifieke beheerders toewijzen aan een groep gebruikers vb. het hoofd marketing aan de marketing groep. Je kan de doelgroepen van elkaar scheiden (bijv. medewerkers van klanten) om ze te voorzien van verschillende cursuscatalogi en functies (bijv. Leaderboards).

Een branch kan zijn eigen URL, aanmeldpagina, logo, thema, taal en tijdzone hebben. Het kan ook zijn eigen standaardgroep, cursuscatalogus, leaderboard, aanmeldingsmethode, PayPal account en SSO provider hebben.

Pricing

TalentLMS hanteert een flexibele pricing die het makkelijk maakt voor een start-up om met een gratis abonnement te beginnen en gestaag te groeien. De grootste limitaties zijn het beperkt aantal gebruikers en cursussen, maar in elk plan zorgt TalentLMS zelf voor een uitstekende support. Ook wij als digitaal partner kunnen op elk moment je bijstaan met de nodige ondersteuning.

Open source

TalentLMS is geen open source platform. Dat heeft zijn voor- en nadelen. Open-source betekent dat de broncode van de software vrij toegankelijk, aanpasbaar en distribueerbaar is. Het heeft met andere woorden dus een basis framework met een degelijke featureset waar developers op verder kunnen bouwen voor custom functionaliteit. Technisch gezien zijn deze open-source leerplatformen gratis (d.w.z. dat er geen licentiekosten zijn voor het gebruik van de software), maar er kunnen wel kosten verbonden zijn aan de integratie en het onderhoud ervan. Omdat je met open-source geen kant-en-klare features hebt, is het ideaal voor bedrijven die eigen designers en developers hebben en veel tijd.

Een betalend leersysteem is geschikt voor snelgroeiende bedrijven die hun (internationale) medewerkers voortdurend willen bijscholen. In dit soort leersysteem heb je kant-en-klare features, wat betekent dat je wel minder vrijheid hebt op vlak van flexibiliteit en maatwerk.

Natuurlijk heb je ook de gratis versies van een betaald LMS. Deze bevat vaak de meest standaard softwarefuncties, minus de ondersteuning. Een gratis LMS-abonnement is een goede manier om de software uit te proberen, maar je mist functies die de training effectief maken zoals cursussen, gamification, gebruikersgroepen etc. Naast gratis versies bieden veel LMS systemen een proefperiode aan om het betalend plan uit te testen. Daarna kan je zelf bepalen of je wil upgraden naar een betalende versie of bij de gratis versie wil blijven.

Mensen houden echt van de manier waarop het werkt. En ze vinden het gemakkelijk. Ik heb eigenlijk geen enkele support call hoeven te beantwoorden, dus ze hebben geen problemen gehad met het gebruik van TalentLMS.

Marcus Verri

Global Sales Training Manager

Voordat we TalentLMS hadden, stuurden we een e-mail en hoopten we dat iedereen het doorhad. Nu kunnen we ervoor zorgen dat elke persoon de training heeft gevolgd. Zo eenvoudig is het.

Lucas Weber

Product Marketing Manager

Sinds deze week zijn alle leden actief op het nieuwe platform! 😊 We dit it! Bedankt om zo snel te kunnen meeschakelen, echt top!

Cédric Vercamer

Founder & Business Developer Accountants Academy

Vergelijkingen

Er bestaan tal van Learning Management systemen, en wat is nu het verschil tussen al die opties en TalentLMS?

  • TalentLMS vs Learndash

Learndash is een van de meest populaire open source Wordpress LMS-plugins ter wereld. Je creëert cursussen aan de hand van een drag-and-drop cursus bouwer, waarmee je meerdere levels in jouw cursussen kunt maken. Bovendien zijn er tal van opties voor gamificatie, social learning, en micro-content. Het belangrijkste verschil met TalentLMS is dat Learndash geen app en virtual classroom heeft.

  • TalentLMS vs Moodle

Moodle is een open source platform, waardoor iedereen het kan aanpassen naar de eigen noden zonder kosten. Het nadeel hiervan is dat het veel tijd vraagt om het platform volledig aan te passen op maat van je business en dat je als bedrijf je eigen team van designers en developers moet hebben.

  • TalentLMS vs Thinkific

TalentLMS en Thinkific zijn twee gelijkaardige platformen. Een belangrijk verschil is dat Thinkific geen app voorziet. Bovendien zijn er ook meer integraties beschikbaar op TalentLMS.

TalentLMS Integrations

Zoals we hierboven al aanhaalden zijn er tientallen out-of-the-box integraties beschikbaar voor TalentLMS. Wij hebben ze voor jou opgelijst:

  • Webinar softwares om jouw webinars te integreren in jouw LMS, zoals GoToWebinar en Zoom.
  • Integraties van jouw social media accounts op bijvoorbeeld Google, Facebook en LinkedIn.
  • Jouw kalender uit Google, Outlook of Yahoo verbinden.
  • Integratie van jouw e-commerce op Paypal, Stripe, Shopify of Woocommerce.
  • en tal van andere integraties die je kan terugvinden op de website van TalentLMS.

Een voorbeeld van een populaire integratie is de Wordpress plugin van TalentLMS. Hiermee kan je onder andere jouw TalentLMS cursussen en hun inhoud in Wordpress plaatsen en in Woocommerce als producten verkopen.